Ja då har vi varit i väg till Norge och tillbringat en hel helg på kurs med Leanne Beasly. På torsdagen åkte Stina och jag från Skellefteå ner till Östersund och övernattade hos Lousie. På fredagen åkte vi vidare till Norge och en sträcka på ca 35 mil. Vädret var super bra, sol och lagom temperatur för att köra bil från Östersund mot Trysil. Eftersom vi mestadels kör i obebygd så hade vi med oss kycklingsallad som vi åt i bilen..

När vi anlände till Trysil var klockan vid 1-tiden och vi fick checka in våra väskor m.m.. Sedan var det tid att leta upp Siw från Quiltegården för att höra om det var fullt på den kurs som började kl.14, men vilken tur vi hade det fanns platser kvar 🙂 och så här trevligt kan man ha på en kurs och ett härligt broderi att sitta och arbeta på medans man pratar och umgås med quiltvänner..

Under helgen fick vi även njuta av många fina quiltar som fanns på utställningen i kurslokalen och dem som kursdeltagarna visade upp. Här har vi en helt ursöt ”tuttifrutti” quilt som Louise har gjort efter ett mönster som Leanne har gjort, Leannes House.

På lördag och söndag gick vi en s.k. helgkurs och där fick vi sy en väska och Leanne visade lite tips på hur man syr osynligt applikationssömn, sedan berättade hon lite runt hennes quiltar och hur hon har gått tillväga när hon valt tyger m.m. Här har vi då hennes senaste quilt som kommer att kunna köpas som en BOM (block of the month) Man får ett mönsterblock per månade tillsammans med tyger för att göra det mönstret. Så efter 10 månader ska man förhoppningsvis ha en sådan här söt quilt, Butterfly Garden.

I varjefall har vi fått träffa en helt underbar människor som har gett oss minnen för hela livet eller som man kommer att bevara i minnet i varjefall. Naturligtvis träffade vi på jätte många trevliga norskor också..Sent på måndagkväll var jag hemma igen i Kåge och det kändes bra. Det blir ju alltid lite sömn när man är borta så här men det är det värt..

Annars har vi haft fullt upp med att renovera dotterns sovrum, bla målar vi om taket, tapetserar och till helgen blir det att lägga in nytt golv också. Tidigare hade hon heltäckningsmatta och nu ska den ut *s*. Men i morgon fredag blir det att packa väskorna igen för att åka till Piteå och umgås med ”kviltarna”. Vi är ett gäng tjejer som försöker träffas var 6:e vecka och nu är det då dags igen. Men jag vet nog redan vad som ska packas ner, det blir en quilt som vi gör, Country Rows. Det ska blir jättespännande och se hur de kommer att se ut när de är klara. Alla gör vi den i ”våra” egna färger.. Så här ser quilten ut på mönsterbladet.

Nu ska jag försöka leta upp sängen så jag hinner med allt som ska göra i morgon så jag hinner att umgås med kviltarna i helgen 😉

Ha en skön helg!

Marica

Be the first to like.

4 Thoughts on “Kurs med Leanne i Trysil

 1. Hei og takk for sist. Koselig å se flere bilder fra Leannes besøk. Det nye teppet du skal begynne å sy er så stilig. Lykke til med det. Er det stort.

 2. Hei, Marica og takk for sist!
  Det var godt å høre at dere kom vel hjem! Dere hadde en lang reise! Jeg var hjemme ca 01.20 på natten! Heldigvis hadde jeg fri neste dag!
  Vi hadde en kjempetrivelig helg! Gleder meg til å se din veske ferdig. Eller blir det ett veggteppe?
  Du må ha en koselig helg med de andre quilterne og lykke til med teppet dere syr på. Vi får vel se ditt her? Gjerne de andre og!

 3. Oh så fina grejor!!!! Woaw!

  Vad mysigt att få åka till NORGE så där… men välkommen hem nu i alla fall. 🙂

  Kram kram

 4. Hei, Marica!

  Takk for sist! Det var kjempetrivelig å treffe deg på Leannes kurs! Takk for at du deler bildene dine – gøy å se andres synsvinkel. Gleder meg til å se stluttproduktet av prosjektene fra helgen :o)

  Godt å høre at dere kom vel hjem! Hils Stina og Louise :o)
  Klem fra Anne Ida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation